Bezienswaardigheden Gran Canaria

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

Gran Canaria behoort al vele jaren tot één van meest populaire vakantiebestemmingen van Spanje. Het eiland behoort tot de Canarische Eilanden en is daardoor voor een groot deel van het jaar een goede zonbestemming op niet al te ver vliegen van Nederland. Natuurlijk ga je op vakantie om even te ontsnappen aan het hectische leven thuis en wil je tot rust komen op een strandbedje naast het zwembad of op het strand, maar de kans is ook groot dat je wel iets wilt ondernemen tijdens je vakantie. Gran Canaria heeft een aantal interessante bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om de bezoeken. Hieronder staan de populairste bezienswaardigheden van het eiland beschreven.

Dolfijnen spotten

Gran Canaria heeft een gunstige ligging m.b.t. dolfijnen en walvissen. Rondom de wateren worden dan ook veel dolfijnen gezien en sinds een aantal jaren is er de mogelijkheid voor toeristen om een excursie te boeken om op zoek te gaan naar de dolfijnen. Er zijn diverse organisaties waar je uit kunt kiezen, dit is een kwestie van zoeken op internet of ter plaatse boeken. In sommige gevallen krijg je de garantie dat je dolfijnen ziet, wanneer je ze tijdens de trip niet tegenkomt mag je gratis mee op de volgende vaart. Je ziet de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving, vergeet ook niet je camera mee te nemen! Een excursie duurt ongeveer 2 uur, het zwemmen met de dolfijnen is niet mogelijk.

Pico de Bandama

Pico de Banama is een vulkaan, een dode vulkaan wel te verstaan. Normaal gesproken verwacht je een berg wanneer je aan een vulkaan denkt, in dit geval is het een enorme krater met wel een kilometer doorsnede omdat de vulkaan is ingestort. Het is mogelijk om een wandeling door de vulkaan te maken, je dient hiervoor wel in een goede conditie te zijn en niet je slippers te dragen. De tocht duurt zo’n 2 – 3 uur en is behoorlijk zwaar. In het begin maak je de afdaling maar het laatste stuk zal je weer stijl omhoog moeten om eruit te komen, een behoorlijke uitdaging! Vanaf de rand van de vulkaan heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Dunas de Maspalomas

Misschien wel de beroemdste toeristische trekpleister van het eiland. Dunas de Maspalomas is een duingebied van wel 400 hectare groot. In het duingebied wat tussen de steden Maspalomas en Playa del Inglés is gelegen kom je vooral veel zand tegen. Enorme bergen zand en je komt daar ook volledig tot rust, even weg van de drukte van de steden. Je hoort de zee, kunt er heerlijk wandelen en hebt de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken. Er is ook een palmbomenbos, iets wat je niet verwacht in de woestijn. Wist je dat de hoogste duinen meer dan 10 meter hoog zijn? Nog een hele klus om deze te beklimmen!

Teror

Deze bezienswaardigheid is niet één ding in het bijzonder maar het complete dorpje Teror is een ware must als je op het eiland bent. Het dorpje is gelegen in het binnenland in het oosten van het eiland. Het dorpje bezit een grote hoeveelheid historische gebouwen die je nergens op Gran Canaria in zo’n goede staat tegenkomt als hier. De vele gekleurde huizen doen het goed op de foto en brengen sfeer in het plaatsje. Maar er is meer! Teror is ook een bedevaartsoord. Het verhaal doet de ronde dat de beschermheilige Virgen del Pino ooit is verschenen. In Teror staat de basiliek van Nuestra Señora del Pino, in de basiliek staat het beeldje van Virgen del Pino. Jaarlijks wordt er een pelgrimstocht op het eiland georganiseerd naar deze basiliek.

Puerto Rico

Dit plaatsje wordt gezien als één van de gezelligste plaatsen op het eiland. Het plaatsje is gelegen in het zuiden van het eiland en kenmerkt zich door het mooie strand en de witte huizen op de berghellingen. Puerto Rico is volledig ingesteld op toeristen, er zijn daardoor ook veel cafés en restaurants waar je prima in de watten gelegd kan worden. De zee is normaliter erg kalm waardoor je goed kunt zwemmen en afkoelen. In het haventje vertrekken boten naar de dolfijnen. Het is echt een plaatsje waar je goed kan uitgaan, relaxen op het strand en winkelen.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden op Gran Canaria dan de hierboven beschreven 5 stuks. Dorpjes, landschappen, schitterende natuur, stranden en nog veel meer wat je hier kunt beleven. Huur eens een auto en verken het eiland op eigen gelegenheid, dat is de beste manier om het goed te leren kennen!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

Misschien vind je dit ook interessant: